Pierdrie

Pierdrie project is een samenwerking tussen kunstenaars en muzikanten Rutger Zuydervelt, Roel Meelkop en Marco Douma. Het project begon als een onderzoek naar de visuele en auditieve kwaliteiten van de Rotterdamse Waalhaven, ervaren vanaf voetgangers pier 3. Dit resulteerde in een audio-visuele installatie, een serie performances en een dvd-uitgave.

Pierdrie maakt locatie gebonden audio-visuele werken, waarbij de omgeving onderzocht wordt en gebruikt als bronmateriaal. De performances en installaties die hier uit voortkomen vertalen de ervaringen van de kunstenaars naar een intrigerend, vaak hypnotiserend ‘gesammtkunstwerk’.

pierdrie_tent02

Marco Douma, Roe Meelkop en Rutger Zuydervelt

Roel Meelkop
Rotterdamse geluidskunstenaar die vanaf midden jaren ‘80 internationaal faam maakt in groepen als THU20, Kapotte Muziek en GOEM. Ook maakt Meelkop installaties en muziek voor dansvoorstellingen.
http://r0m.nl

Rutger Zuydervelt
Geluidskunstenaar die sinds 2004 onder de naam Machinefabriek een stortvloed aan albums uitbracht en al vele samenwerkingen en (internationale) optredens op zijn naam heeft staan. www.machinefabriek.nu

Marco Douma
Videokunstenaar die onder de noemer Marco Douma Moving Explorations uitermate minimalitsche contemplatieve videowerken maakt.
www.marcodouma.com